Skip to Content

Werkend Leren in de Procestechniek (WLP) is een samenwerkingsverband van 14 ROC’s, dat leermiddelen ontwikkelt voor (toekomstige) operators in de procesindustrie. Via een online platform kunnen de scholen onder andere e-learnings en i-learnings aan hun studenten bieden. Daarnaast organiseert WLP voor haar leden waardevolle kennissessies.

 

Innoveren en optimaliseren

Bedrijfsleider Nataliek Borstel is in 2017 aangetrokken om innovaties op te starten en de organisatie te leiden en verder te optimaliseren. Sindsdien zijn de nodige veranderingen in gang gezet. Zo is er een duidelijke richting ingeslagen naar elektronisch leren en wordt het gedrukte lesmateriaal nu op een geheel andere manier aangeboden aan studenten en scholen.

 

De vraag naar gedrukte leermiddelen blijft

Volgens Nataliek zal de vraag naar gedrukte leermiddelen nog wel een tijd blijven bestaan. Het ontwikkelen van interactieve leermethoden, waarbij de theorie in de ‘hands-on’ manier van leren verwerkt zit, is kostbaar en tijdrovend. Maar de trend is duidelijk: uiteindelijk zullen de meeste lessen gegeven worden met elektronische leermiddelen. Tijdens de transitie naar interactief elektronisch leren en ook daarna zullen gedrukte leermiddelen zeker nog een rol van betekenis blijven spelen.

 

Online leermiddelen bestellen bij Hollandridderkerk

Om het uitgeven van de gedrukte leermiddelen rendabel te houden, heeft WLP gekozen voor samenwerking met Hollandridderkerk.

 

"Bij Hollandridderkerk verschenen er geen vraagtekens in de ogen, maar kreeg ik duidelijke antwoorden op mijn vragen over het online bestellen en on demand printen van leermiddelen."

 

Als scholen gebruik willen maken van de gedrukte leermiddelen, kunnen zij en hun studenten nu terecht in een door Hollandridderkerk aangeboden online bestelomgeving. Hier kunnen zowel de scholen als de studenten direct de lespakketten bestellen die zij voor hun opleiding nodig hebben. Deze pakketten kunnen tijdens het bestellen ook aangepast of uitgebreid worden, waarbij de kosten direct inzichtelijk zijn. Scholen ontvangen een factuur en studenten rekenen online af met iDeal. Periodiek vindt er een verrekening plaats tussen WLP en Hollandridderkerk. “Deze manier van bestellen neemt WLP veel werk uit handen en zorgt ervoor dat we de theoretische leerstof ook in gedrukte vorm kunnen blijven aanbieden”.

 

Zelf samenstellen

In de nabije toekomst moet het ook mogelijk zijn om als school of student een selectie te maken van onderwerpen binnen het platform van WLP, om deze dan vervolgens ‘met een druk op de knop’ gebundeld te laten printen bij Hollandridderkerk. Voor het leren vanaf papier is het einde nog lang niet in zicht. Printing on demand is en blijft hiervoor een uitstekende oplossing!

 

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor u als opleiderNeem dan contact op met een van onze productspecialisten voor een geheel vrijblijvend advies. 

Hollandridderkerk - lesmateriaal printen en drukken

Leermiddelen digitaal laten drukken?

Neem contact op met een van onze productspecialisten, ook voor meer informatie en actuele prijzen.

Neem contact op

Lesmateriaal voor tevreden cursisten

Lees meer over de producten en diensten  die wij inzetten voor het maken van perfecte leermiddelen voor tevreden cursisten